e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. | тел.: +38‎0 48 770 30 33; +380 68 735 22 67; +380 50 683 38 89

Верховна Рада спростила оформлення спадщини

Верховна Рада спростила оформлення спадщиниСпрощено оформлення спадщини для найближчих родичів спадкодавця, які мають право на спадкування за законом.

23 лютого Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування спадщини та уточнення деяких положень".

Зокрема, встановлено, що оподаткуванню за нульовою ставкою ПДФО підлягають об'єкти спадщини, що успадковуються не тільки членами сім'ї спадкодавця першого ступеня споріднення, як це передбачено діючими вимогами ПК, але і об'єкти спадщини, що успадковується членами сім'ї другого ступеня споріднення.

Оцінка об'єктів спадщини з метою оподаткування, які успадковуються членами сім'ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення не проводиться.

Законодавчим актом також уточнено порядок оподаткування подарунків.

Варто відзначити, що правка 10, усуває технічну неточність, яка призвела до скасування податкової міліції, відхилена в процесі обговорення.