e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. | тел.: +38‎0 48 770 30 33; +380 68 735 22 67; +380 50 683 38 89

Працівників передпенсійного віку не зможуть скоротити – Закон прийнятий

Працівників передпенсійного віку не зможуть скоротити – Закон прийнятий6 квітня Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення зміни до статті 42 Кодексу законів про працю щодо захисту трудових прав працівників передпенсійного віку».

Тепер працівники передпенсійного віку, яким до пенсії залишилося менше трьох років, отримали переважне право залишитися на роботі при скороченні штату у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці.

Документом внесено зміни до статті 42 Кодексу законів про працю щодо звільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці при рівних умовах продуктивності праці і кваліфікації.

Очікується, що така зміна буде сприяти додатковим гарантіям захисту трудових прав літніх працівників у разі змін в організації виробництва і праці, посилення їх соціального захисту в період досягнення передпенсійного віку.