e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. | тел.: +38‎0 48 770 30 33; +380 68 735 22 67; +380 50 683 38 89

ВР розгляне законопроект про страхову медицину

ВР розгляне законопроект про страхову медицинуКабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроект № 6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів», що стосується питань впровадження медичного страхування.

Документом передбачається механізм фінансування медичних послуг і лікарських засобів за рахунок бюджетних коштів через систему державного соціального медичного страхування. Запропоновано закріпити обсяг медичних послуг і лікарських засобів, вартість яких покривається страхуванням у державному гарантованому пакеті, а також визначити ступінь покриття.

Законопроектом запропоновано включити в державний гарантований пакет повну оплату за рахунок коштів державного солідарного медичного страхування необхідних медичних послуг і лікарських засобів, пов'язаних з наданням:

  • екстреної медичної допомоги;
  • первинної медичної допомоги;
  • паліативної допомоги.

Також, частково пропонується покривати витрати на медичні послуги, пов'язані з наданням вторинної та третинної медичної допомоги. Даний пакет буде повністю або частково покривати вартість лікарських засобів, які входять у Національний перелік основних лікарських засобів.

Тарифи на медичні послуги і реімбурсацію, які щорічно затверджуються МОЗ, будуть встановлюватися єдині для всієї України.

Планується поступове впровадження Медичного страхування: на первинному рівні вже з другої половини 2017 року, а на інших рівнях - до 2020 року.